CURS COFETAR
TIMISOARA
Prezentare generala a cursului
Cofetarul se ocupa in principal cu prepararea produselor de cofetarie, realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie, ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt si racit, precum si cu asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare, manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare.


Obiectivele Cursului
- Aplicarea normelor igienico-sanitare.
- Aplicarea normelor NPM si PSI.
- Asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare.
- Organizarea si intretinerea locului de munca.
- Planificarea activitatii proprii.
- Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor.
- Asigurarea calitatii produselor.
- Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit.
- Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de patiserie.
- Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare.
- Prepararea semipreparatelor de patiserie.
- Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie/patiserie.
- Legislatia muncii.
Agenda cursului
- TEORIA – se desfasoara in sala de curs RR GENERAL MENTOR, Timisoara, Str. Francesco Griselini, nr. 2
- PRACTICA – locatii partenere prin conventie


Diploma obtinuta
Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, insotit de suplimentul descriptiv care atesta competentele dobandite.Certificatul de absolvire are recunoastere internationala daca este tradus si apostilat.
Modalitatea de plata
50% la inscriere si diferenta cu doua sapt. Inaintea examenului de absolvire


Acte necesare pentru inscriere
Ci, Certificat de nastere, Diploma de studii, Adeverinta medic;