prim-ajutor
11
feb.

DESCRIERE
RR GENERAL MENTOR , societatea de formare si reconversie profesionala organizează programe de instruire pentru acordarea primului ajutor în cazul situațiilor de urgență adresate personalului din cadrul societăților comerciale sau instituțiilor.
Primul ajutor de bază este doar un ajutor temporar acordat în caz de urgență pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervina.

CUI SE ADRESEAZĂ
Persoane fizice/responsabili din cadrul companiilor/instituțiilor.

SCOPUL CURSULUI
creșterea calității în acordarea primului ajutor la locul accidentului.
furnizarea de informații de prim ajutor persoanelor fără pregătire medicală astfel încat salvatorii să poată acționa în cunoștință de cauză la producerea unui accident.

 

CADRU LEGAL

Directiva Consiliului 89/391/CEE:Obiectiv-asigurarea unui nivel ridicat de protectie a muncitorilor prin implementarea de masuri preventive care sa-i protejeze impotriva accidentelor de munca si a bolilor profesionale prin informare, consultare si training-ul muncitorilor si a reprezentantilor acestora. Directiva ofera cadrul pentru introducerea de masuri de incurajare a imbunatatirii sigurantei si sanatatii muncitorilor la locul de munca.

Legea nr. 319/2006 – legea sanatatii si securitatii in munca

– prevenirea riscurilor profesionale

– protectia sanatatii si securitatii lucratorilor

– eliminarea factorilor de risc si de accidentare

– informarea, consultarea si participarea echilibrata la munca

– instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor

In art.10, alineatele 1,2 si 3 se face precizarea ca angajatorul este obligat, printre altele, sa ia masurile necesare pentru acordarea primului ajutor prin desemnarea lucratorilor care fac acest lucru.

In art. 39, alineatul 6 se face urmatoarea precizare: Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei urmatoarele fapte: a) incalcarea dispozitiilor art. 9 alin. (1), ale art. 10 si 16;

HG nr. 1091/2006 – privind cerintele minime de securitate si siguranta pentru locul de munca

Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006. In art. 87, alineatul 1 se face precizarea ca acordarea primului ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectueaza de catre orice persoana instruita in acest sens.

Legea nr. 524 din 24.11.2004. In art.11 se face precizarea ca, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accidentare, aceste cursuri sunt obligatorii.

TIP CERTIFICAT OBŢINUT

Certificat de participare, emis de RR GENERAL MENTOR/ Formare Profesionla si Reconversie .

Continut curs

Invatare totala:9 lectii Time: 10 saptamani
 • Capitolul 1: Principii generale de acordare a primului ajutor premedical  0/1

  • Lectura1.1
 • Capitolul 2: Starea de inconstienta  0/1

  • Lectura2.1
 • Capitolul 3: Resuscitarea cardiopulmonara  0/1

  • Lectura3.1
 • Capitolul 4: Plagi  0/1

  • Lectura4.1
 • Capitolul 5: Fracturile  0/1

  • Lectura5.1
 • Capitolul 6: Temperaturile extreme  0/1

  • Lectura6.1
 • Capitolul 7: Alte situatii care necesita prim ajutor  0/1

  • Lectura7.1
 • Capitolul 8: Primul ajutor psihologic  0/1

  • Lectura8.1
 • Obtinere adeverinta de prim-ajutor  0/1

  • Lectura9.1

Regulament

Pentru a va inscrie la curs este necesara completarea formularului disponibil prin accesarea butonului “INSCRIE-TE LA CURS”. Pe email vor fi trimise instructiuni referitoare la derularea urmatoarelor etape, de confirmare a platii, activarea datelor de acces pe platforma de studiu, transmiterea certificatului de absolvire.   IN MOMENTUL IN CARE VA VETI AUTENTIFICA VETI AVEA ACCES LA SUPORTUL DE CURS PENTRU CARE ATI SOLICITAT INSCRIEREA. 1.Despre cursul on-line Cursul on-line  este disponibil pe platforma RR GENERAL MENTOR, care permite parcurgerea materialelor de studiu oricand( perioada alocata in functie de cursul solicitat), indiferent de locatie, in ritmul propriu de asimilare a informatiilor, avand posibilitatea pe toata durata cursului, de a relua informatiile necesare pentru aprofundare. Pe tot parcursul programului de studiu vei beneficia de consultanta din partea specialistilor nostri in domeniu, dar si de asistenta tehnica pentru utilizarea platformei. Suportul de curs este structurat pe capitole tematice a caror parcurs faciliteaza insusirea notiunilor teoretice. 2.La sfarsitul cursului LA FINALIZAREA CURSULUI VETI AVEA ACCES LA ADEVERINTA DE PARTICIPARE LA CURS. -PRIN PARCURGEREA CURSULUI VETI PRIMI ADEVERINTA CONFORMA  INSTRUIRII  SI  Diploma / Certificatul de Absolvire Curs de Prim Ajutor  in limba romana care este inclus in pretul cursului. Certificatul obtinut Certificatul de absolvire obtinut in urma parcurgerii suportului de curs, atesta dobandirea competentelor specifice si nivelul de participare/instruire.  Certificatul este emis de organizatorul cursului, in calitate de furnizor de formare autorizat.

Instructor

0.0

0 Calificative

5 stele
0%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stea
0%
500 lei

Certificat de participare , emis de RR GENERAL MENTOR/ Formare Profesionla si Reconversie .

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Cosul meu Produs sters. Restaureaza
 • No products in the cart.